keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hei me Fustrataan!

Taas vähän venähti tää kirjoittaminen.. Mutta siis asiaan.(tulossa piiitkä kirjoitus)

 Elikkä mulla oli viikko sitten se eka Fustra treeni, josta kerroin.. En todellakaan tiennyt mitä odottaa, joka oli toisaalta hyvä, niin ei ollut myöskään ennakkoluuloja.. 
Ihan ekaks mentiin crosstrainerille.. Sain omalla tyylilläni lähtee tekemään ja pt otti kuvan meikäläisen asennosta. Sitten lähdettiin laittaan "paketti kasaan", eli mun tapauksessa lantio eteen, vatsa tiukaksi, lapaluut yhteen, hartiat rentona, päätä hiukan taakse päin ja "näkymätön naru" vetämään mua ylöspäin ja yrittää askeltaa eteenpäin lantio lukitettuna, niin etten "pompi". Jo asennon ylläpitäminen oli todella vaivalloista, saati liikkeen ylläpitäminen, etureiskat hapotti ja hiki virtas ööö, noin kahdessa minuutissa :D Että siitä lähdettiin.. 

Sitten tehtiin mm. leveetä kyykkyä seinää vasten pt:n pidellessä mua pystyssä (muuten olisin ollut selälläni, koska painotus on mulla niin edessä ja edessäpäin oli seinä), "keppijumppaa" joka teki todella kutaa lapaluille, pystypunnerrusta seinällä, joka TODELLA repi lapaluita, vatsalihaksia (niin, että koko kroppa täris) ja sen semmoista. Lopuksi mentiin vielä takaisin crosstrainerille ja laitettiin "asetukset kohilleen". Tällä kertaa liikkeen tuottaminen oli huomattavasti helpompaa.. Pt otti taas kuvan ja nämä ennen tuntia ja tunnin jälkeen kuvat on jotain uskomatonta.. Siis TUNNISSA voi saada tollasen eron.. Siinäpä sitten voikin pohtia, mitä tapahtuu kun treeniä tehdään kaksi kertaa viikossa.. :D

                 
tunnin aluksi
tunnin lopuksiTosin, tän näytetunnin saldo meikäläisen "vioista" oli seuraavanalainen:
- Lihasepätasapaino on vissiin melko paha, mulla on paino todella paljon edessä, eli liikun aika etukenossa, voikin sitten ajatella mitä se tekee treenatessa..nii-in..kaikki treeni menee "reisille", esim kyykky menee päin honkia (osasyy selkävaivoihin?)

-Oikea puoli alempana kuin vasen, mm. hartia..

-Lapaluitten seutu, tukossa!

-Oikea takareisi on lyhentynyt noin 1/3 normaalista, ei ihmekään että sitä kiristää ja liikkeet puoltaa kovasti..

-Lonkankoukistajat on NIIIIIIIN kireet ja tukossa, että huhhuijaa..

-vatsalihakset on ihan olemattomat (en mm. pystynyt yhdessä liikkeessä pitämään edes asentoa yllä, saati tekemään toistoja)

-Olen jäykkä ja jumissa (ei ollut yllätys sekään)

Tässähän tätä korjattavaa jo onki aikalailla.. voin vaan kuvitella miksi selkä on vaivannut ja kuinka pahasti olen tehnyt väärin yhtä sun toista.. Huoh.. No, mutta tästä on vain yksi suunta, ja se on ylöspäin!

Suolaisesta hinnasta huolimatta, päädyin ottamaan Fustraa 20x, jotta saadaan perustus kohilleen ja pääsee sitten tekemään turvallisemmin salitreeniä ja palaamaan jossain vaiheessa lajitreenin pariin. tiedän, että yksin en siihen kykene, enkä enää edes uskalla.. Täytyy vaan todeta, että jos perustus on laho, ei siihen voi taloa rakentaa.. Uskon ja toivon, että tämä oli hyvä investointi. Ainakaan sitä ei paljon parempaan voi sijoittaa, kuin itseensä. (bye bye kesäloma matka!)

Maananaina mulla oli sitten se toinen tunti ja tehtiin samoja liikkeitä, mutta mitäs ihmettä, ne sujui paljon paremmin ja ihme ja kumma, jotkut edellisen kerran tuska-liikkeistä ei enää ollutkaan niin tuskallisia.. Pääsin tekemään uusiakin liikkeitä.. :) Naurattaa oikein, miten sitä on joskus tehty lantionnostoja, eikä ne oo tuntunu missään..Nyt tehtiin hieman eri "asetuksilla" ja eipä tiennyt tyttö, miten pahasti sillä voikaan saada perskannikat polttelemaan :D 

Treenistä kotia päästyä lähettiin vielä koiraa juoksuttaan ja päädyttiin valmiiks hapotettuja jalkoja kiusaamaan vielä kinttupolulle, ylämäkeen.. Ja halusin käydä kuvaamassa, kuinka vesi oli hienosti jäätynyt kallioon tuossa kotia lähellä.. :)

 Vaikka Fustrassa liikeradat on pieniä ja toistojen määräkään ei ole mikään kauhea, niin tuskaa, hikeä ja hapotusta saadaan kovasti jo ensiminuutista lähtien! 

Kovaa keskittymistä ja psyykkistä tsemppaamista tuo "laji" vaatii aivan jäätävän paljon ja aivoja hapottaa lähes yhtä pahasti kuin lihaksia! Jos keskittyminen joka "palikkaan" herpaantuu, asento romahtaa.. Treeni on rankka, mutta omalla tavallaan hauskaa! :D Täytyy sanoo, että tykkään! :)

Ei muuta kuin katselemaan oman paikkakunnan liikuntakeskuksia ja testaamaan näytetunnille Fustraa! Fustraa tarjoavat keskukset löytyy TÄÄLTÄ!!


Fustrafinlandin sivulta löytyy myös fustravideoita, joissa näkyy aika paljon samoja liikkeitä, kuin mitä nytkin ollaan tehty.. Käykääs tsekkaan! :) Varoituksen sana: näyttää todella helpolta, mutta ei TODELLAKAAN ole sitä!!!

Videoita mm. tässä ja tässä

TÄSSÄ vielä Helsingin Sanomien artikkeli Fustrasta, hyvä kuvaus, miltä se tuntuu, voin täysin kompata! :)

Torstaina edessä olis kehonkoostumusmittaus (joka ärsyttää jo valmiiksi, koska tiedän sen näyttävän karuja lukemia (tosin tänään 2kg vähemmän kuin eilen)), ja jotkut testit + fustratreeni.. Lisäksi saan pt:ltä uuden ruokavalion, jota odotan kauhunsekaisin tuntein! :D Tiedän kyllä, että syön huonosti, mutta vasta kun palautin pt:lle neljän päivän ajalta ruokapäiväkirjan, tajusin itsekin miten huonsoti syön..todella vähän ja pieniä määriä, liian harvoin, liian yksipuolisesti, juon liian vähän.. jne..
Treeni-iloa treeni-ihmisille, ja mukavaa viikonjatkoa muille, omien harrastustensa pariin! :)
-VipeR :)

4 kommenttia:

 1. Mäkin olen tutustunut tuohon fustraan! Mun fysioterapeutti opasti mulle fustra-liikkeitä nilkan nyrjähdyksen jälkeen. Ja samoja huomioita oli myös minulla, erityisesti lantion asennon kanssa oli hakemista, mutta oletan oivaltaneeni asian ja katsotaan mitä fyssari tänään tuumaa:)

  Tsemppiä treeneihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lantion eteen kippaaminen ja siinä pysyminen on kyllä haastavaa, etenkin jos omaa jäykän lantion :D Kiitos! ja tsemiä myös sinne! :)

   Poista
 2. Heippa! Olen ihmetellyt sinun blogihiljaisuutta, niin huomasin, että linkki, joka minulla on lukulistassani, ei tuokaan tähän blogiin, eikä hyväksy jostain syystä uutta linkkiä. Eli ainut tyyli on tulla googlen kautta lukemaan blogiasi :( tsemiä sulle, nyt jatkan kirjoitustesi lukemista tässä :)

  VastaaPoista