perjantai 7. helmikuuta 2014

Testissä Yin Jooga

Tänään tein jotain ennenkuulumatonta.. Vapaapäivänä nousin puoli seiskan jälkeen ja läksin kaverin kanssa Kuntomaailmalle.. Mentiin aamun ekalle tunnille testaamaan Yin Joogaa..


Yin jooga on hyvin rauhallinen joogamuoto, joka pohjautuu kiinalaisen lääketieteen oppeihin. Harjoitus koostuu istuen tai makuulla tehtävistä liikkeistä, joissa ei juurikaan käytetä lihasvoimaa.

Yin joogassa on tarkoitus avata sidekudoksia, joita on joka puolella kehoa, mutta varsinkin nivelten ympärillä. Sidekudokset kaipaavat pitkäkestoisia, lempeitä venytyksiä, ja siksi Yin joogan asanoissa (asennoissa) viivytään pitkään (noin 2-5 minuuttia), eikä venytyksiä viedä maksimivenytykseen saakka. Näin kudokset, jänteet, sekä lihasten kiinnikkeet ehtivät reagoida venytykseen. 

Pitkäkestoiset venytykset parantavat nivelten ja sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiavirtaa. Harjoitus rentouttaa sekä kehoa että mieltä.


Lähde: http://www.kuntomaailma.fi/ryhmaliikunta/kehonhallinta/


täältä
 Pilateksessa olen joskus aikoinani käynyt kaksi kertaa, mutta joogaa en ole ikinä edes harkinnut.. Noh, jostain ihmeen syystä sinne kuitenkin suunnattiin. Tunnilla keskityttiin tällä kertaa enemmän jalkoihin, mikä tuli kuin tilauksesta! Tehtiin piiiiiiitkiä rauhallisia venytyksiä, ei siis viety ääriasentoon, vaan haettiin itselle sopiva venytys ja hengiteltin rauhallisesti.. Teki kyllä hyvää venytellä oikein kunnolla ja rauhoittua ja rentoutua, toki myös virkisti kun pääsi heti aamusta liikkeelle. Tunti oli ihan miellyttävä, ehkä aavistuksen liian rauhallinen kuitenkin, toki tiedän, että se kuuluu asiaan.. Salissa oli kivan hämärää, mutta liian kylmä, ensi kerralla (jos sinne menen), tiedän ottaa pitkähihaisen päälleni.

Kokemuksena siis ihan jees, ei mikään tajunnanräjäyttävä kuitenkaan.. Saattaa olla, että eksyn uudestaan, saattaa olla, että en.. Ken tietää.. :) Normaali joogaa, bodybalancea ja pilatestakin ajattelin käydä tuolla jossain vaiheessa testaamassa.. En ole ikinä ollut mikään kehonhuolto ihminen, mutta nyt on vähän pakko kiinnostua siitäkin..Ei oo yhtään pahitteeksi käydä tuolla nuilla kehonhuolto tunneilla, kun kotona se ei kuitenkaan toteudu, ainakaan niin hyvin..


Nyt pakkaamaan laukkua, laiva odottaa!! :)

Mukavaa viikonloppua!! :)

-VipeR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti